Symposium ανάμεσα σε Σλοβένους και ντόπιους μελισσοκόμους – στο πράσινο Άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία.
➡️ Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ➡️ εισηγήσεις, ➡️ παρουσιάσεις, ➡️ μελομαγειρέματα ➡️ χοροί….
με την επικεφαλής chef του ΚOUZINA, Ντίνα Νικολάου.
Μια συνάντηση που αναδεικνύει τον τρόπο μελοπαραγωγής και μελισσοκαλλιέργειας από τους αριστοτελικούς χρόνους μέχρι σήμερα: συμμετέχουν μαθητές, μελοπαραγωγοί, χορευτές, πανεπιστημιακοί, τοπικές ενώσεις μελισσοκόμων και η Ένωση Μελισσοκόμων Σλοβενία! Ένα πανηγύρι επικοινωνίας με επίκεντρο την ιστορική αναφορά και τη διαβαλκανική επικοινωνία.
Το Symposium θα διαρκέσει 8 ώρες (15:00 – 22:00).
✔️ Θα προσκαλέσει μαθητές για να «ανακαλύψουν τους θησαυρούς της μέλισσας»,
✔️ Θα οργανώσει συνεδρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων 7 ντόπιοι μελοπαραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και ✔️ θα συζητήσουν θέματα του κλάδου,
✔️ Θα εναλλάσσει τις συνεδρίες με μουσικές της μακεδονίτικης παράδοσης,
✔️ Θα παρουσιάσει συνταγές με μέλι,
✔️ Θα δημιουργήσει το signature cocktail της Αρναίας – με μέλι και μουντοβίνα,
✔️ Θα αναβιώσει αρχαιοελληνικά έθιμα,
✔️ Θα βραβεύσει εκείνους που πραγματικά υπηρέτησαν με τη γνώση τους τη μελισσοκομία,
✔️ Θα στήσει χορό μακεδονίτικο και
✔️ θα τελειώσει με ένα εξαιρετικό δείπνο μελιού!
Η παράδοση στην υπηρεσία του τουρισμού, των διεθνών σχέσεων και της εξωστρέφειας!